Onderschildering zingende jongen met fluit frans hals

Online schildercursus

Zingende jongen met fluit onderschildering (Frans Hals)

In deze online schildercursus leer je de onderschilderingstechniek toepassen op het werk “Zingende jongen met fluit” van Frans Hals, een meesterwerk uit 1623/1624. Ondanks dat Hals zelf geen onderschildering gebruikte, wordt in deze cursus gekozen voor een zwart-wit grisaille onderschildering om contrasten duidelijk te maken. Neem de tijd om een gedetailleerde onderschildering aan te brengen voor de volgende cursus in kleur. Veel schilderplezier!

Over deze cursus

Een van de meest inspirerende oude meesters: Frans Hals. Het schilderij “De zingende jongen met fluit” schilderde hij in 1623/1624. Het licht/donker contrast is adembenemend, typerend voor de schilders uit die tijd. Hals heeft bij dit schilderij geen onderschildering gemaakt, maar een grondering van ruwe omber. Toch heb ik in deze cursus wel gekozen voor een grisaille onderschildering in zwart/wit. Het contrast aangeven met slechts twee kleuren is een voorstudie voor het uiteindelijke resultaat in kleur.

Het was een pittig project om te maken. Ik krijg daarom nog meer bewondering voor Frans Hals. Mijn advies is om goed de tijd te nemen voor het aanbrengen van een goede onderschildering. Hoe meer details je erin weet te krijgen, hoe meer je eraan zult hebben zodra je er met kleur overheen gaat.

Kijk goed welke maat je wilt maken. De reden dat er twee downloads bij staan, is dat het origineel wat groter is dan het schilderij dat in het museum hangt. Zelf heb ik voor de afmeting 60×70 gekozen. Deze komt qua afmeting het dichtst bij het origineel.

In de volgende cursus zullen we uitgebreid aan de slag gaan met het aanbrengen van de kleuren in dit schilderij.

Heel veel schilderplezier!

Voorbeeld van de cursus

Met de cursus beginnen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
17,95

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Ook dan help ik je graag verder. Neem contact op via de mail of app.

Nee, de materialen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Als je vragen hebt over waar en welke verf je het beste kunt bestellen dan kan je altijd contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@thuislerenschilderen.nl

In principe kan iedereen met deze cursus uit de voeten, zowel beginners als gevorderden. Toch vergt een schilderij als deze iets meer technische kennis. Maar ik neem je stap voor stap mee dus ook als je geen ervaring hebt kan je deze schildercursus volgen.

In het kort

Gerelateerde online schildercursussen