Online schildercursus volgen?

Word lid van thuislerenschilderen.nl!

Online schildercursus

Online schildercursussen

Voor beginners én gevorderden.

In iedere online schildercursus neem ik je mee van begin tot het eind. Ik begin vaak met een korte introductie over het schilderij, de kleuren en materialen waarbij we vervolgens starten met het overnemen van de afbeelding op het doek. Daarna starten we met de onderschildering en gaan we verder net zo lang tot we de beschermlaag kunnen aanbrengen. Sommige schildercursussen zijn in een aantal dagen klaar, terwijl je voor sommige toch iets langer nodig hebt zodat het goed kan drogen. Als lid van thuislerenschilderen.nl bepaal je mee in de nieuwe cursussen. Ieder jaar komen er minimaal 10 nieuwe cursussen online, waarvan 4 uitgebreide cursussen (voor gevorderden) en 6 cursussen voor beginners en gevorderden. 

Bekijk hier een voorbeeld:

Online schildercursus voor beginners en gevorderden

Mijn online schildercursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Alle cursussen zijn op basis van olieverf. Iedere cursus bestaat uit verschillende lessen en video’s. Wanneer je een cursus hebt aangeschaft, zie je precies welke materialen je nodig hebt voor iedere les. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je mij altijd een appje sturen of mailen.

Hoe ik met online schildercursussen ben begonnen

Zo’n 18 jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van schilderlessen. In eerste instantie schilderde ik alleen maar op les, maar in de loop der jaren ben ik steeds vaker zelf thuis gaan schilderen. Inmiddels ben ik bijna dagelijks voor mijn ezel te vinden. Ik schilder vooral realistisch in olieverf. Stillevens, portretten en dieren hebben mijn voorkeur. Dit zijn de ook de online schildercursussen die ik aanbied op deze website.

Ik bepaal zelf het onderwerp, maar schilder ook in opdracht. Inmiddels geef ik drie dagen in de week zelf les aan cursisten die willen leren schilderen met olieverf. Het is bijzonder te zien hoe een schilderij ontstaat en hoe enthousiast cursisten zijn. Daarnaast schilder ik zelf ook zoveel mogelijk. De techniek van de oude meesters is een bron van inspiratie. Het kleurgebruik, lichtval en de opbouw van een schilderij… ik kan er naar blijven kijken. Hoewel ik op les de meeste ervaring heb opgedaan, blijf ik doorleren om mijzelf te verbeteren. Steeds weer blijven kijken, oefenen en alle informatie die ik kan vinden tot mij nemen. Als een schilderij bijna klaar is, bruis ik alweer van de ideeën voor een nieuw doek. Soms wat ongeduldig, maar altijd benieuwd naar het eindresultaat en trots als ik mijn naam eronder zet. Dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitgekomen is.

Hoe werkt een online schildercursus?

In iedere online schildercursus neem ik je mee van begin tot het eind. Ik begin vaak met een korte introductie over het schilderij, de kleuren en materialen waarbij we vervolgens starten met het overnemen van de afbeelding op het doek. Daarna starten we met de onderschildering en gaan we verder net zo lang tot we de beschermlaag kunnen aanbrengen. Sommige schildercursussen zijn in een dag klaar, terwijl je voor sommige toch iets langer nodig hebt zodat het goed kan drogen.

Kan je niet wachten om te beginnen? Ga dan als volgt aan de slag:

  1. Kies het lidmaatschap dat bij je past
  2. Word lid van thuislerenschilderen.nl
  3. Koop de materialen en benodigdheden voor de gewenste cursus
  4. Aan de slag
  5. Vraag achteraf of tussentijds om feedback via de besloten community op Facebook
  6. Sta versteld van het eindresultaat

Waarom online schildercursus volgen via Thuis leren schilderen?