Schilderij losse techniek featured image

Online schildercursus

Schilderij losse techniek

In deze compacte online schildercursus leer je een schilderij te creëren met de losse techniek, gebruikmakend van acryl- en olieverf, en Sennelier oliepastel voor fijne details. Van het voorbereiden van het doek tot het mengen van kleuren en het aanbrengen van lagen, elke les bouwt voort op de vorige, culminerend in het aanbrengen van retoucheervernis. De cursus benadrukt het belang van experiment en fouten herstellen, waardoor je met vertrouwen en plezier kunt schilderen.

Over de cursus

Wat was dit een leuk experiment! Voor mij de eerste keer om met schrale toetsen en Sennelier oliepastel een schilderij te maken. We meten en tekenen het figuur op het doek, schilderen met een groot penseel en als laatste gaan we hier en daar lijnen zetten met het oliepastel. Je kunt de foto in zwart/wit en in kleur downloaden. Ik heb voor de opnamen de zwart/wit afdruk gebruikt en zelf de kleuren bepaald. Zachte, poederachtige tonen in de achtergrond met maar 3 kleuren olieverf. In les 12 herstel ik de fout waar ik van dacht dat ik het niet meer kon herstellen, maar het is toch gelukt. Dus wees niet bang om fouten te maken. Ik doe het ook en bewijs ermee dat je elke misser weer kunt oplossen. Heel veel schilderplezier!

Voorbeeld van de cursus

Met de cursus beginnen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
17,95

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Ook dan help ik je graag verder. Neem contact op via de mail of app.

Nee, de materialen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Als je vragen hebt over waar en welke verf je het beste kunt bestellen dan kan je altijd contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@thuislerenschilderen.nl

In principe kan iedereen met deze cursus uit de voeten, zowel beginners als gevorderden. Toch vergt een schilderij als deze iets meer technische kennis. Maar ik neem je stap voor stap mee dus ook als je geen ervaring hebt kan je deze schildercursus volgen.

In het kort

Gerelateerde online schildercursussen