Stilleven henk helmantel

Online schildercursus

Stilleven met de sneeuwbes (Henk Helmantel)

Mijn grootste voorbeeld op het gebied van stillevens is Henk Helmantel. Zijn kleurgebruik, verstilling en composities vind ik adembenemend. Het is dan ook niet gek dat ik heel graag een schilderij van hem wilde gaan naschilderen en online wilde gaan aanbieden.

Een schilderij van Henk Helmantel

Mijn grootste voorbeeld op het gebied van stillevens is Henk Helmantel. Zijn kleurgebruik, verstilling en composities vind ik adembenemend. Het is dan ook niet gek dat ik heel graag een schilderij van hem wilde gaan naschilderen en online wilde gaan aanbieden. Nu is het uiteraard zo, dat je nooit zomaar afbeeldingen mag gebruiken in verband met de auteursrechten. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd met de vraag of een van zijn stillevens als voorbeeld gebruikt mag worden. Gelukkig kreeg ik een positief antwoord terug met de vermelding erbij dat iedereen die dit schilderij gaat maken het moet ondertekenen met zijn/ haar eigen naam en de bronvermelding (Helmantel) erbij noemt.

Over deze cursus

Met heel veel plezier en toch ook wel wat geduld heb ik dit schilderij gemaakt en op video’s opgenomen. Het zijn lessen variërend van 15 minuten tot ruim een uur. Iedere les is oneindig terug te kijken en mijn advies is ook, dat wanneer je niet zoveel ervaring hebt, eerst de video (een stukje) te kijken om het vervolgens terug te spoelen en met mij mee te schilderen.

Ik wens je heel veel plezier met het schilderproces. Neem de tijd, zorg voor een fijne plek met goed licht, zet een muziekje aan en geniet vooral van het hele proces. Heb je vragen of opmerkingen, laat het mij weten. Je zal altijd een antwoord van mij ontvangen. Veel plezier!

Voorbeeld van de cursus

Met de cursus beginnen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
17,95 per maand

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Ook dan help ik je graag verder. Neem contact op via de mail of app.

Nee, de materialen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Als je vragen hebt over waar en welke verf je het beste kunt bestellen dan kan je altijd contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@thuislerenschilderen.nl

In principe kan iedereen met deze cursus uit de voeten, zowel beginners als gevorderden. Toch vergt een schilderij als deze iets meer technische kennis. Maar ik neem je stap voor stap mee dus ook als je geen ervaring hebt kan je deze schildercursus volgen.

In het kort

Gerelateerde online schildercursussen